top of page
  • Foto van schrijverchristanoteboom

Dankbaar!

Afgelopen week vierden we Dankdag voor Gewas en Arbeid. Een hele mond vol. Maar wat zijn we dankbaar dat de Heere ons het afgelopen jaar zoveel gegeven heeft: genoeg inkomen en werk om van te leven - en nog zoveel meer. Op Dankdag dankten we Hem daar niet alleen voor, maar baden we ook voor de mensen die níet zo gezegend zijn; de berichten over de oneerlijke voedselverdeling in de wereld raken ons hart...


Om niet

Als gezin hadden we extra reden om de God-die-voorziet te danken. Sinds we bekendmaakten dat we naar Groningen gaan verhuizen, is er al zoveel gebeurd! Bijzonder hoe mensen energie en middelen toezeggen om het werk in Groningen mogelijk te maken of aan te vullen. We kunnen niet alles benoemen, maar één voorbeeld delen we graag met jullie.


Toen Bert vorige week bij de Katwijkse Mannenzang was, vertelde iemand hem dat hij graag het werk wil ondersteunen. ‘Alles wat jullie kunnen gebruiken van wat wij vanuit onze onderneming verkopen, mogen jullie om niet bij mij bestellen’. Het bleek een groot bedrijf in chemische bouwmaterialen te zijn. Reken maar dat het veel scheelt als we materialen als tegellijm, verf, kit en muurvuller niet hoeven af te rekenen!


Beker water

Nu we op giften gaan leven, is het een enorme bemoediging dat God mensen enthousiast maakt om het werk op zo’n manier te ondersteunen. Het doet me denken aan die keer dat de Heere Jezus tegen Zijn discipelen zei: ‘… wie u een beker water te drinken zal geven in Mijn Naam omdat u discipelen van Christus bent, voorwaar, Ik zeg u: hij zal zijn loon beslist niet verliezen’, Markus 9:41. Nu wil ik ons niet verheffen tot het niveau van Christus’ discipelen en is wat deze broe(de)r ons toezei méér dan een beker water; maar ik verwacht dat onze Heere deze en andere gulle gevers zal belonen voor wat ze – ten diepste voor Hém – doen. Wij danken God, dat Hij niet alleen beloofd heeft dat Hij zal voorzien in alles wat we nodig hebben, maar dat Hij dit ook doet.


Stichting is officieel!

Wat ook geweldig is om te melden, is dat afgelopen dinsdag Stichting Geloof in Groningen bij de notaris is opgericht en er een Kamer van Koophandel-nummer is aangemaakt. Inmiddels is een ANBI-status aangevraagd en wordt er een bankrekening geopend. We verwachten een dezer dagen een rekeningnummer aan de site te kunnen toevoegen voor iedereen die Geloof in Groningen financieel wil ondersteunen.


Rest ons jullie een hele gezegende werkweek toe te wensen. Laten we elke dag eer geven aan Wie eer toekomt: God is degene die voorziet in alles wat we nodig hebben. Eer aan de Vader, de Zoon en de Heilige Geest!Het stichtingsbestuur ondertekent de stukken bij de notaris. V.l.n.r.: Voorzitter Bert Noteboom sr., secretaresse Dineke van der Wilt en penningmeester Jenneke Blokland.

1.640 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page