top of page
  • Foto van schrijverchristanoteboom

Voorbeeld van Gods timing en liefdevolle zorg

Als gezin lezen we elke dag een stukje uit een boekje van Henri Nouwen. Afgelopen week lazen we iets, waarvan ik dacht: ja, dat herken ik. Nouwen schreef: ‘Er zijn momenten waarop we helder zien, duidelijk horen en diep ervaren dat God meegaat op onze tocht. Door die ervaring worden we mensen die als licht schijnen in de duisternis. Jezus zegt: “Jullie zijn het licht van de wereld… Laat zo jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en jullie Vader in de hemel verheerlijken”’.


Dit motiveerde mij om zo’n momentje op te schrijven. Niet om zelf te shinen (‘kijk eens wat een goede werken ik doe’) of om mensen in het licht te zetten (ook al ben ik de broe(de)r die in deze blog voorkomt enorm dankbaar!), maar om te laten zien hoe goed onze grote God is; en om te laten zien dat ieder mens, al of niet bewust, door Hem ingezet kan worden voor iets moois.


Oude laptop Zoals je misschien weet, hebben we op de website van Geloof in Groningen een tabblad waarop staat hoe lezers iets kunnen betekenen voor het werk in Groningen. Een van de dingen die daarop staan, is een lijst met spullen die we de komende tijd nodig zullen hebben. Hoe bijzonder om te merken dat velen van jullie meedenken en willen delen van wat de Heere jullie gegeven heeft!


Een van de dingen op die lijst was een laptop met mogelijkheden voor grafische programma’s. Al sinds we nog in Harderwijk woonden – waarvandaan we in 2007 naar Almere verhuisden – gebruik ik grafische programma’s om allerlei drukwerk te ontwerpen voor het missionaire werk. Ik vermoed dat mijn laptopje al zo’n 13 jaar dienst doet voor dat doel. Hij wordt traag. In coronatijd bleek dat het beestje zijn beste tijd gehad had, toen ik een online toerusting voor de HGJB verzorgde en de mensen mij niet goed konden verstaan. Een van de laatste ontwerpen, drie roll up-banners voor De Wegwijzer - Hart voor haven, vroeg zoveel van de laptop, dat hij het bijna begaf. Meestal weet onze vriend Theo in zo’n geval onze laptops met een APK weer wat levensverlenging te geven. Maar toen ik hem op een avond vroeg of hij zich voor ons vertrek nog éénmaal over mijn laptop wilde ontfermen, gaf zelfs hij mijn laptop op.


Nieuwe laptop?! Ja, wat doe je dan… Ik dacht aan het lijstje op de site, waar al een tijdje een laptop op stond. Tot nu toe was er nog geen bedrijf dat een laptop afgeschreven had, die nog goed genoeg was voor een tweede leven. Zouden we dan toch geld opzij zetten voor de aanschaf van een nieuwe? Best een bedrag… Is dat wel slim, nu we voor het grootste deel op giften gaan leven vanaf januari? ‘De Heere zorgt voor ons’, bedacht ik me. Een mooie reden om dit die avond los te kunnen laten.


De volgende morgen vertelde Bert dat hij die nacht via LinkedIn een berichtje van 'iemand' kreeg. Deze man had gevraagd of die laptop op het lijstje een Mac- of een Windows-computer moest zijn. Hij zou zorgen dat de computer in januari bezorgd zou worden. Maar… deze broe(de)r besloot niet langer te wachten en deze blog kan ik dus op de nieuwe laptop uitwerken! Ook de grafische programma’s zijn al geïnstalleerd en de eerste, op deze laptop gemaakte flyer is inmiddels gedrukt en in de running. Wat ben ik blij met de laptop! Zelf heb ik niet veel verstand van techniek, maar Joshua (die niets anders doet dan technische dingen uitzoeken) putte zich uit in superlatieven, toen hij de nieuwe laptop eens bekeek.


God is in control Wat voel ik mij gezegend. De timing waarop dit artikel van ons lijstje aangeboden werd is zó ‘echt God’. Het laat mij zó zien dat Hij in control is en voor ons zorgt! Behalve de timing, laat ook de kwaliteit van deze gift zien dat de Heere goed voor ons zorgt – en dat Hij dat zal blijven doen, ook als we veel zekerheden in het nieuwe jaar loslaten.


Ik heb geen idee of deze broe(de)r een duwtje van God heeft ervaren of niet. Maar hij is zeker weten door de Heere ingezet om op Zijn tijd deze bijzondere donatie te doen, zodat wij door Hem bemoedigd mochten worden.


Gezegende Kerstdagen toegewenst – en een nieuw jaar, waarin je (opnieuw) zult ervaren hoe liefdevol en goed onze hemelse Vader is!
1.270 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page