top of page
  • Foto van schrijverchristanoteboom

Wat God doet, dat is welgedaan!

De vorige blog is alweer een tijdje geleden. Hoog tijd om weer eens iets te laten horen uit het Oldambt! Er zijn een paar dingen die ik graag zou willen delen:

1. Het één minuten-gebed

2. Proces of een snelle fix?

3. (Niet-) christelijk onderwijs voor de kids

1. Het één minuten-gebed Halverwege februari hielden we een eerste inspiratieavond voor christenen in regio Noordoost-Groningen [1 lees hier evt. meer]. Aan het eind van de avond daagden we de aanwezigen uit om het één minuten-gebed toe te passen: bid elke dag één minuut voor een persoon of situatie in je omgeving. Wees daarin trouw en let op hoe je God aan het werk ziet in die persoon of situatie. We noemden het voorbeeld van onze wijk in Almere, die we op gebed hebben zien opbloeien en waarin zulke mooie mensen tot geloof gekomen zijn.


Het mooie is, dat het meegeven van zo’n uitdaging jezelf ook weer motiveert om het één minuten-gebed toe te passen. Zelf ben ik gaan bidden om meer contacten met ‘echte’ Groningers – het viel me namelijk op dat de meeste contacten ontstonden met mensen die vanuit andere delen van Nederland hierheen verhuisd waren. Zo bijzonder om vervolgens te zien dat de Heere bijna elke dag mensen op mijn weg brengt die ‘echt’ uit Groningen komen!


2. Proces of snelle fix? Als er iets is dat ik de afgelopen jaren geleerd heb, dan is het dat de Heere God van processen houdt. Zelf houd ik meer van een snelle fix. ‘Bid en u zal gegeven worden’ zou in mijn beleving dan betekenen dat de Heere nú geeft wat ik nú nodig denk te hebben. En soms gebeurt dat ook. Maar meestal gaat Hij een proces met mij aan met daarin moeilijke of moeizame uitdagingen. Karaktervorming en groei of verdieping in het geloof lijken bij Hem hoger aangeschreven te staan dan instant behoeftebevrediging.


Die wetenschap helpt mij enorm, nu ik zie hoe moeizaam sommige dingen gaan. Ik zie onze kinderen struggelen, ieder weer op een ander gebied. Ik pleit regelmatig op de belofte uit Markus 10[2] of op de tekst uit 2 Timotheüs 2: ‘Niemand die in het leger dient, wordt verwikkeld in de zaken van het levensonderhoud, opdat hij hem kan behagen die hem voor de krijgsdienst aangenomen heeft.’ Onder ‘levensonderhoud’ versta ik ook dat het goed gaat met onze kinderen en met het verbouwen van ons pand.


Toch vallen dingen soms flink tegen en lijkt het wel of allerlei bijzaken onze tijd en aandacht op blijven eisen. Geestelijke strijd? Een proces dat de Heere met ons en onze kinderen wil gaan? Mogelijkheden om nog meer connecties te leggen met professionals in de zorg en de bouw? Ik weet het niet goed. Feit is dat de uitdagingen niet snel even ‘gefixt’ worden door onze Koning, maar dat we als gezin door allerlei processen gaan. Maar God gaat daarin voorop en Hij heeft beloofd dat Hij zal voorzien in alles wat we nodig hebben om ons werk voor Hem te kunnen doen. Daar vertrouwen we op – ook als we de dingen zelf liever ‘snel gefixt’ zien.


3. (Niet-) christelijk onderwijs voor de kids Mocht je het interessant vinden om te lezen hoe we omgaan met het (niet-) christelijke onderwijsaanbod voor onze kinderen: op Zuiver Zilver heb ik daar een blog over geschreven. Voornamelijk omdat we in onze omgeving nog wel eens horen dat mensen het moeilijk vinden om – al of niet op aanwijzing van de Heere – te verhuizen naar een plek waar weinig of geen christelijk onderwijs te vinden is.


Ik sluit af met de woorden van een eeuwenoud lied, dat vanaf vanavond in een uitvoering van Jigdaljahu op YouTube na te kijken is:


Wat God doet, dat is welgedaan; Zijn wil is wijs en heilig. ’k Zal aan Zijn hand vertrouwend gaan, Die hand geleidt mij veilig!’
[1] In zijn onderzoek merkte Bert dat veel christenen hier zich eenzaam kunnen voelen in hun verlangen om vurig christen te zijn en anderen te bereiken met het Evangelie. Zo’n 20 mensen kwamen in onze huiskamer bij elkaar om te bidden, God te loven en samen gevoed te worden vanuit de Bijbel. We kregen er veel positieve reacties op, waaruit bleek dat mensen bemoedigd waren en weer verder konden. Mooi om zo, ondanks de onzekerheid die we hadden, te merken dat de Heere ons werk wil gebruiken voor Zijn doel.

[2] ‘Voorwaar, Ik zeg u: er is niemand die huis of broers of zusters of vader of moeder of vrouw of kinderen of akkers verlaten heeft omwille van Mij en om het Evangelie, of hij ontvangt honderdvoudig, nu in deze tijd, huizen en broeders en zusters en moeders en kinderen en akkers, met vervolgingen, en in de wereld die komt, het eeuwige leven.’

1.085 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page